Kwaliteit van Leven & Lifestyle
Abonneren

Direct op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op deze website?

Inloggen?

Alleen als u wilt reageren op artikelen dient u eerst ingelogd te zijn. Natuurlijk worden uw gegevens nooit aan anderen bekend gemaakt!

Ga direct naar
U vindt WSA Research ook op
Betrouwbare Bron: onafhankelijke medische informatie voor u!

Dr. Markus Oei blijkt begaan met de informatie behoefte van de patiënt. Samen met vele vrijwillegers heeft hij een website opgezet met onafhankelijke informatie over ziekten en medicijnen, waarbij de bron wordt beoordeeld.

Geen mooie verhaaltjes van producenten, maar gevalideerde informatie. Herkenbaar. Transparant. Van harten aanbevolen!

www.BetrouwbareBron.nl is in 2008 door medici opgezet wegens het ontbreken van een onafhankelijke gezondheidssite waar uitsluitend patiënteninformatie van betrouwbare niet-commerciële organisaties gebundeld was. De intentie was een gezondheidswebsite op te zetten waar patiënten veilig informatie konden krijgen en dokters veilig heen konden verwijzen zonder zich zorgen te maken over commerciële of ongecontroleerde informatie. In oktober 2008 ging de website online en was meteen een doorslaand succes bij dokters, zorgorganisaties, media en (natuurlijk het belangrijkste) de bezoekers.

Inhoud

De redactionele inhoud wordt beheerd door de Stichting Betrouwbare Bron. De Stichting heeft als doel om patiënten naar betrouwbare informatie over ziekten en klachten op het internet te leiden. Door beter geïnformeerd te zijn kunt u, samen met uw zorgverlener, hopelijk beter omgaan met uw aandoening en behandeling.

Er is een grote, brede medische onafhankelijke redactie, welke onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Betrouwbare Bron valt.

Financiering

Om onafhankelijkheid van het voortbestaan van de website te beschermen wordt er eveneens gestreefd naar financiële onafhankelijkheid. Dit betekent dat er getracht wordt om verschillende soorten financiële bronnen aan te boren, zodat de website niet afhankelijk is van een enkele financiële bron. De site wordt daarom gefinancierd uit giften, donaties, subsidies, sponsoren en de advertenties op de rechter balk welke duidelijk en transparant aangegeven staan indien het een commerciële link betreft. Het redactionele inhoudsgedeelte blijft reclamevrij. Vergelijk het met een kwaliteitskrant; onafhankelijke redactionele inhoud (Stichting) en advertenties duidelijk aangegeven (Uitgever) zonder commerciële beïnvloeding op de keuze van de links/verwijzingen of onderwerpen.

Accreditatie voor een internationaal keurmerk voor betrouwbare medische informatie (HON-code) is aangevraagd en in behandeling.

Correspondentieadres:
BetrouwbareBron.nl
Postbus 6040
9702 HA Groningen

Dit initiatief/ website werkt samen/ wordt mede ondersteund door:

NPCF: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
KNMP: Koninklijke Nederlands Maatschappij te bevordering van de Pharmacie (=Nederlandse apothekers vereniging)
KWF Kankerbestrijding
Diabetes Vereniging Nederland
Nederlandse Hartstichting
Verschillende medische beroepsverenigingen NVPC, NVOG, KNO vereniging(via weblinks)
Verschillende patiëntenverenigingen (via weblinks)

De sponsoren en donateurs die dit mede mogelijk maken:

Sponsoren:
Zilveren Kruis/ Achmea (Stichting Gezondheidszorg Spaarneland)

Stichting KNO-arts.Net

Advertenties door:
ALK-Abello
GlaxoSmithKline

Donateurs:
Beter Horen

BetrouwbareBron.nl is een initiatief van Stichting Betrouwbare Bron en Mediwebs.